loading
21 Sep

Den mørke side ved facebook

Facebook har i år eksisteret 10 år, og  det vil jeg vil tage et lille tilbageblik på. facebook-300x169

Personligt har jeg haft en Facebook profil fra omkring 2007, og har brugt den meget flittigt. Der kan nævnes masser af positive ting ved Facebook, man har kontakt med både gamle og nye venner, man kan dele oplevelser med hinanden, og kommunikere et budskab rimelig hurtigt ud.

Desvære så har facebook også en mørk side, en mere kedelig skygge side.

For bare få år siden skulle jeg ind på diverse små og store hjemmesider for at finde ud af hvad der skete rundt om i landet af fester mv. Jeg skulle ligeledes finde musik nyheder, DJ nyheder mv på diverse forskellige hjemmesider. I dag er det meste af det samlet på Facebook hvilket kan have den fordel at man er fri for at surfe rundt på 20 forskellige hjemmesider.

Så vil du sikkert spørge dig selv: “Hvad er den mørke side ved Facebook”?

I takt med at de fleste producere, klubber, festarrangører, DJs med mere er flyttet ind på Facebook har det desvære betydet at rigtig mange blogs og hjemmesider desvære er faldet drastisk i indhold eller måske endda været nød til at lukke og slukke helt.

Bare for at nævne nogle af de hjemmesider som har været hårdt ramt af Facebook:

big_Dkbn01DKBN – Danmark By Night: Var en af Danmarks absolutte største foto sider fra nattelivet af. En anden side i denne genre der kunne nævnes var Night Leif som jeg tror de fleste der gik i byen ved årtusindskiftet kan huske. Desvære har disse sider ikker den store værdi længere efter at Facebook har overtaget, og alt der hedder foto materiale bliver lagt direkte på facebook på klubbernes fansider. Det skal dog også siges at udviklingen af mobiltelefonene også bære en del af skylden da der er kommet super gode mobil kammeraer i dag. I starten af 00 ‘erne var det kun SMS og ringe man kunne fra telefonerne, men man glædede sig til efter weekenden at lede igennem diverse foto hjemmesider for at finde de fotos man fik taget fra en vild bytur.

Elb.dk – Electrobeat: En hjemmeside der stadig eksistere i dag, men som er skåret kraftigt ned på materiale. Var klart eftergængerne af Trancetunnel som havde en super fed kalender over alt hvad der skete af elektroniske fester rundt om i landet. Samt et super fedt foto arkiv. I dag bliver alle festerne slået op på facebook og kræver desvære at man skal finde alle de forskellige arrangører som holder festerne, eller de grupper de nu engang har.

DJz.dk – Danmarks fedeste DJ community: En side som jeg tror alle DJs i Danmark kender. En side hvor man kunne finde topics om lønninger, jobs, hardware, software, pulte, lys, lyd mv. En side hvor alt i DJ branchen blev slået op. I dag er der stadig en del opslag på hjemmesiden af forskellige karakter, men slet ik i samme grad som for bare få år siden. Desvære så har Facebook igen overtaget en del af opslagene, og kræver nu man er venner med de rigtige personer, eller er i de rigtige grupper.

TranceDJs.dk – Det danske Trance DJ forum: Et forum hvor alle Trance DJs elsker og sidde og kommentere alt fra radioshow, fester og de sidste nye hits. Siden er stadig aktiv i dag, men ligesom så mange andre sider er den faldende i nye indlæg.

di_fm_standard_01_200_200DI.fm – Digitally Imported: De fleste som høre netradio ved hvem DI er. Det er nok dem der sidder på aller flest forskellige radiokanaler i de elektroniske genre. Alt lige fra Trance, DubStep, Latin House til Hardcore. Før i tiden var deres Forum super godt, og der blevet skrevet rigtig meget om de forskellige shows og DJs, i dag er deres forum desvære også meget nedadgående.

Jeg kunne nævne et hav af hjemmesider som enten er lukket og kraftigt nedadgående både her fra lille Danmark men også det store udland. konklusionen på mit indlæg i dag er at Facebook kan være et rigtig godt redskab, men at Facebook desvære også har været skyld i mange mindre hjemmesider er bukket under.

Jeg vil stoppe min blog for i dag og ønske dig en rigtig god ny uge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments ( 0 )