loading
02 Apr

30 års krisen

Man snakker tit om 8 års krisen og 40 års krisen, to kriser det er meget forskellige fra hinanden. 8 års krisen er i forbindelse man er gift, og når det 8. år af ægteskabet. 40 års krisen typisk er den mænd og kvinder får, når de er 40 år. Men hvad med 30 års krise, Eksistere den?

 

1080905220_380a561f6aPersonligt bliver jeg om under en måned 32 år, og kan roligt sige jeg befinder mig i start 30erne, på vej mod midt 30erne. Engang i mellem skal man stoppe op, og tænke over sit liv. Hvad har jeg nået, hvor jeg på vej hen, og hvor vil jeg gerne hen?

 

Selvom man i dag kalder 30erne for de nye 20ere, så er der stadig stor forskel. Da jeg var i 20erne festede jeg på livet løs, brugte uhyggeligt mange penge på at gå ud, på barer, caféer, diskoteker, klubber mv. Samt var ikke ualmindeligt jeg først kom hjem i seng mellem kl. 6-8 om morgenen. Til tider efter mine DJ gigs holdt vi morgenfester hjemme i min lejlighed til kl. 10 og 11 om formiddagen til stor gene for mine naboer, tror nu de glade for der ikke bliver holdt morgen fester længere. Hvis ikke jeg var på job, sad jeg gerne oppe til kl. 6 om morgen og gamede enten på min PC eller Xbox. Det var samtidig en periode hvor jeg havde eget anlægsgartner firma, som jeg desværre var nød til at lukke af økonomiske grunde tilbage i 2011. I årene 2012-2014 valgte jeg at læse videre til Jordbrugsteknolog, som i dag har givet mig adgang til universitetet hvor jeg læser til Have- og parkingeniør.

 

20erne var nogle vilde år, og når jeg tænker tilbage på tiden har der været mange fede oplevelser, mange sjove mennesker jeg har mødt, og endda rigtig gode venner jeg har fået mig. Det var også tiden hvor jeg mødte mange søde piger, og nogle enkelte var jeg da også i forhold med.

 

Når jeg tog ud og rejste var det typisk med mål for selvfølgeligt og holde ferie, men ligeså meget for at se andre landes klubber og diskoteker, for at høre andre DJs mv., og feste på livet løs. Husker bl.a. et par ferierer i Oslo som stak helt af.

 

I mens jeg festede på livet løs fandt mange af mine kammerater deres koner, og mange af dem har da også fået børn, villa og vovse, et helt almindeligt “kedeligt” dansk liv. Det mente jeg i hvert fald igennem mange år at det ville være! Jeg ville hellere feste og ha det sjovt.

 

I mellemtiden har jeg selv rundet de 30 år, og forstår bedre mine venner som var den alder for 5-10 år siden om hvorfor de ikke gad feste hver weekend. Tømmermændene er blevet offensive, det ikke ualmindeligt at det tager 2-3 dage før man er ovre en bytur. Det er blevet hårdere og arbejde som DJ, det er hårdere og vende døgnet i tide og utide. Derfor er jeg da også glad for at jeg til dagligt går på universitetet, som gør jeg har en nogenlunde normal døgnrytme. Jeg elsker så absolut mit liv som DJ, og vil på intet tidspunkt fortryde at jeg har arbejdet med det i så mange år. Og har da heller ikke i sinde at stoppe sådan lige inden for en overskuelig tid. Ved siden af mit studie og DJ Job er jeg daglig leder på radioen PartyZone, hvor jeg indgår i et stort team af frivillige og dedikeret medarbejdere. Meget spænende og udfordrerne på mange måder.

 

Men hvad med 30 års krisen som jeg skrev om i starten, hvor kommer den ind i det her billede? Når jeg i dag kigger tilbage har jeg haft et sjov tog spænende liv, men når man sidder alene tilbage som 31-årig, kan man godt misunde de af ens venner som fik et almindeligt “kedeligt” dansk liv med familie, børn, villa, Volvo og vovse.

 

Så der sikkert nogen der vil spørge, hvorfor finder du dig ikke bare en kæreste? Alting er ikke altid så sort/ hvidt, det kan være svært og finde en pige som passer ind i ens liv. Vi alle samme bærer rundt på nogle ting fra fortiden, og når man er rundet de 30 år, har man da også etableret sig et liv, fået sig en fed lejlighed og et fedt job. Man tænker mere over konsekvenserne ved ens handlinger, man springer ikke bare hovedløst ud i nye projekter. Med andre ord, man er ved at være voksen. Og det måske det der er ved at gå op for en, og måske i sidste ende skræmmer en.
Har jeg fortrudt mit liv igennem 20erne? Så absolut ikke! Det har været sjovt, spænende og lærerigt, og har gjort mig til den person jeg er i dag!

 

For til slut at citere min farmor, hun sagde altid: “Der kommer altid en ny sporvogn og pige til” og for også at citere min bedstefar: “Der er ikke en spand fuld, men et land fuld”! – Så mon ikke der håb forude for at, etablere det normale “kedelige” danske liv?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments ( 0 )